Publikacje

Strona w trakcie tworzenia

TytułAutorzyCzasopismoPunkty MNISWPotencjalna współpracaKontakt
Probiotic fermented beverages based on acid wheySkryplonek K., Dmytrów I., Mituniewicz -Małek A.Journal of Dairy Science (2019)
200Przemysł Mleczarskidr hab. inż. I. Dmytrów, prof. ZUT
Characteristics of lactose-free frozen yogurt with κ-carrageenan and corn starch as stabilizersSkryplonek K., Henriques M., Gomes D., Viegas J., Fonseca C., Pereira C., Dmytrów I., Mituniewicz-Małek A.Journal of Dairy Science (2019)
Thermoplastic starch/wood biocomposites processed with deep eutectic solventsGrylewicz A., Spychaj T., Zdanowicz M.
Carcass composition and selected meat quality traits of Pekin ducks from genetic resources flocksKokoszyński D., Wasilewski R., Stęczny K., Kotowicz M., Hrncar C., Arpasova H.
Reproducibility of a Short-Form, Multicomponent Dietary Questionnaire to Assess Food Frequency Consumption, Nutrition Knowledge, and Lifestyle (SF-FFQ4PolishChildren) in Polish Children and AdolescentsKowalkowska J., Wądolowska L., Hamułka J., Wojtas N, Człapka-Matyasik M., Kozirok W., Bronkowska M., Sadowska J., Naliwajko S., Dziaduch I., Koronowicz A., Piasna-Slupecka E., Czeczelewska E., Czeczelewski J., Kostecka M., Długosz A., Loboda D., Jeruszka-Bielak M.
Detection of Cyprinid herpesvirus 2 (CyHV-2) in symptomatic ornamental types of goldfish (Carassius auratus) and asymptomatic common carp (Cyprinus carpio) reared in warm-water cage culture Panicz R., Sadowski J., Eljasik P.
The impact of a diet containing sucrose and systematically repeated starvation on the oxidative status of the uterus and ovary of ratsSadowska J., Dudzińska W., Skotnicka E., Sielatycka K., Daniel I.
Age-related changes in the carcass composition and meat quality of fallow deer (DAMA DAMA L.)Żochowska-Kujawska J., Kotowicz M., Sobczak M., Lachowicz K., Wójcik J.
Identification of non-protein nitrogen compounds separated by CZE without derivatization from TCA extract from salted herring meatFelisiak K., Szymczak M., Kołakowski E. 
The Antibacterial Activity of Lavender Essential Oil Alone and In Combination with Octenidine Dihydrochloride against MRSA StrainsKwiatkowski P., Łopusiewicz Ł., Kostek M., Drozłowska E., Pruss A., Wojciuk B., Sienkiewicz M., Bliźniewiska Zielińska H., Dołęgowska B.
The Influence of Essential Oil Compounds on Antibacterial Activity of Mupirocin-Susceptible and Induced Low-Level Mupirocin-Resistant MRSA StrainsKwiatkowski P., Pruss A., Wojciuk B., Dołęgowska B., Wajs-Bonikowska A., Sienkiewicz M., Mężyńska M., Łopusiewicz Ł.
Genetic diversity in natural populations of noble crayfish (Astacus astacus L.) in north-western Poland on the basis of combined SSR and AFLP dataPanicz R., Napora-Rutkowski Ł., Keszka S., Skuza L., Szenejko M., Śmietana P.
The influence of type and concentration of inorganic pigments of the polyurethane adhsive properties and adhesion of laminatesWołosiak-Hnat A., Zych K., Mężyńska M., Karłowicz M., Dajworski M., Bartkowiak A., Lisiecki S.
Sugar alcohol-based deep eutectic solvents as potato starch plasticizers  Zdanowicz M., Staciwa P., Jędrzejewski R., Spychaj T.
The role of Rhodotorula mucilaginosa in selected biological process of wild fishBogusławska-Wąs E.,  Dłubała A.
The influence of thermal hydrolysis process on emulsifying properties of potato protein isolateDrozłowska E., Weronis M., Bartkowiak A.
Development, Characterization, and Bioactivity of Non-Dairy Kefir-Like Fermented Beverage Based on Flaxseed Oil CakeŁopusiewicz Ł., Emilia Drozłowska, Paulina Siedlecka, Monika Mężyńska, Artur Bartkowiak, Monika Sienkiewicz, Hanna Bliźniewiska Zielińska, Paweł Kwiatkowski
Sposób zwiększenia aktywności proteolitycznej w kąpieli pozostałej po marynowaniu śledziSzymczak M.
The reuse of brine to enhance the ripening of marine and freshwater fish resistant to marinatingSzymczak M., Felisiak K., Tokarczyk G., Szymczak B.
PCB residues in the tissues of sea ducks wintering on the south coast of the Baltic Sea, PolandTomza-Marciniak A., Pilarczyk B., Witczak A., Rząd I., Pilarczyk R
The Effect of Citric Acid on Physicochemical Properties of Hydrophilic Carboxymethyl Starch-Based FilmsWilpiszewska K., Antosik A., Zdanowicz M.
LDPE/PET laminated films modified with FeO(OH) × H2O, Fe2O3, and ascorbic acid to develop oxygen scavenging system for food packagingWołosiak-Hnat A., Zych K., Mężyńska M., Kifonidis A., Dajworski M., Lisiecki S., Bartkowiak A.
Low Transition Temperature Mixtures (LTTM) containing sugars as potatoZdanowicz M., Staciwa P., Spychaj T.
Farsz rybny i sposób wytwarzania farszu rybnego.Bortnowska G., Przybylska S.

Rybactwo