POLSKIE TOWARZYSTWO TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI
I
WYDZIAŁ NAUK O ŻYWNOŚCI I RYBACTWA
ZACHODNIOPOMORSKIEGO UNIWERSYTETU TECHNOLOGICZNEGO W SZCZECINIE
zapraszają na
XLVI Konferencję Naukową
pod patronatem
Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
ROLA NAUKI O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU W KSZTAŁTOWANIU JUTRA
Szczecin, 26-27 września 2023 r.
Informacje ogólne
Szanowni Państwo,
Sesje Naukowe KNoŻ PAN mają charakter cykliczny i organizowane są co dwa lata przez krajowe ośrodki akademickie zajmujące się naukami o żywności. Celem XLVI Sesji Naukowej Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk jest stworzenie forum do prezentacji najnowszych prac oraz osiągnięć naukowych i technologicznych w dziedzinie technologii żywności i żywienia człowieka, jak również wymiana poglądów oraz doświadczeń pracowników jednostek naukowych i przedstawicieli przemysłu spożywczego.
Podczas XLVI Sesji Naukowej KNoŻ PAN na naszym Wydziale będziemy obchodzić jubileusz 30-lecia kształcenia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka
Tematyka konferencji obejmuje następujące zagadnienia (ale nie jest do nich ograniczona):
• Alternatywne surowce żywnościowe;
• Innowacyjne procesy technologiczne i biotechnologiczne w produkcji żywności;
• Przyszłość i wyzwania dla gospodarki rybnej;
• Bezpieczeństwo żywieniowe i żywności
• Produkcja żywności jako element biogospodarki i gospodarki w obiegu zamkniętym;
• Żywienie człowieka oraz inne tematy pokrewne.
Miejsce obrad Sesji
Hanza Tower - Hotel Dana, al. Wyzwolenia 46, 71-500 Szczecin
www.hoteldana.pl
W trakcie Sesji przewidziano:
wykłady plenarne, komunikaty ustne, sesję e-posterową (5 slajdów), dyskusję panelową, wystawy i ekspozycje.
O planowanej konferencji prosimy powiadomić współpracowników i osoby zainteresowane
Komitety i dane do kontaktu
Lista komitetów oraz dane do kontaktu z członkami komitetu organizacyjnego dostępne są na stronie: Komitety.
Rejestracja i opłaty
Zgłoszenia uczestnictwa w konferencji tylko w formie elektronicznej poprzez wypełnienie formularza: REJESTRACJA ZAMKNIĘTA.
Rejestracja uczestnictwa do 30. kwietnia 2023
Wniesienie opłaty konferencyjnej do 2. lipca 2023 na konto:
Santander Bank Polska S.A. 02 1090 1492 0000 0000 4903 0242
tytułem: XLVI Konferencja Naukowa_imię i nazwisko
Koszty uczestnictwa w konferencji (bez noclegów) wynoszą:
• 900 zł/ 850 zł (członkowie PTTŻ na podstawie potwierdzenia wpłaty składki członkowskiej za rok 2022)–;
• 750 zł dla doktorantów i studentów
Opłata konferencyjna obejmuje:
• udział w obradach,
• materiały konferencyjne,
• udział w uroczystym spotkaniu towarzyskim,
• dwa obiady i przerwy kawowe.
W ramach jednej opłaty każdemu uczestnikowi przysługuje prawo do prezentacji jednego komunikatu naukowego (e-poster – 5 minut lub referat – 15 minut), którego jednostronicowe streszczenie ukaże się w materiałach konferencyjnych.
Streszczenia wykładów plenarnych i komunikatów naukowych będą publikowane w materiałach konferencyjnych w wersji elektronicznej. Istnieje możliwość opublikowania jednego artykułu - rozdziału w monografii wydawanej przez Wydawnictwo Uczelniane ZUT (20 pkt za rozdział). Opłata za publikację rozdziału wynosi 450 zł.
Kluczowe terminy
• do 30 kwietnia 2023 – rejestracja uczestnictwa
• do 31 maja 2023 - przesłanie tekstu referatów plenarnych i jednostronicowych streszczeń
• do 31 maja 2023 – przesyłanie streszczeń komunikatów
• do 31 lipca 2023 – przesyłanie pełnych tekstów prac do druku
• do 2 lipca 2023 – wniesienie opłaty konferencyjnej na konto:
Santander Bank Polska S.A.
02 1090 1492 0000 0000 4903 0242
tytułem: XLVI Konferencja Naukowa_imię i nazwisko
Zasady przygotowania prac
(Zasady pojawią się wkrótce)
Kontakt
Adres Komitetu Organizacyjnego
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa,
Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
ul. Kazimierza Królewicza 4, 71-550 Szczecin
Tel: (091) 449 6528– przewodniczący,
(091) 449 6582 – z-ca przewodniczącego,
(091) 449 6541 - sekretarz
Wszelkie pytania prosimy kierować na adres e-mail:
grzegorz.tokarczyk@zut.edu.pl(przewodniczący)
joanna.zochowska-kujawska@zut.edu.pl(z-ca przewodniczącego)
Prace prosimy przesyłać na adres e-mail: wojciech.sawicki@zut.edu.pl(sekretarz)