Wykład na temat zdrowego żywienia poprowadzi pani dr inż. Edyta Balejko dietetyk i pracownik Zakładu Podstaw Żywienia Człowieka WNoŻiR ZUT.
Uczestnicy zostaną poddani szczegółowej analizie składu ciała za pomocą nowoczesnej aparatury - bioanalizatora składu ciała. Analizator z 8 elektrodami pozwoli określić m.in.:
zawartość wody całkowitej w organizmie, masę tkanki tłuszczowej w kilogramach, masę mięśni szkieletowych i organów wewnętrznych, wagę wzorcową oraz BMI, procentową zwartość tkanki tłuszczowej, wiek metaboliczny komórek ciała (tempo starzenia się organizmu), kaloryczność zalecanej diety oraz ilość tkanki tłuszczowej / mięśniowej do cotygodniowej kontroli / ilość kalorii do spalenia w trakcie ćwiczeń, obwód talii.
Część teoretyczną zakończy degustacja koktajli, przygotowanych ze świeżych warzyw.
Część praktyczną poprowadzi pan mgr Tadeusz Staśkiewicz, pracownik SWFiS ZUT i będą to ćwiczenia z elementami jogi.
Plan seminarium:
16:30 - 17:00 pomiary za pomocą bioanalizatora składu ciała
17:00 - 18:00 wykład
18:00 - 19:00 ćwiczenia sportowe
Koszt 10 zł/osoba. Płatności z tytułem "Seminarium odżywianie" dokonuje się na konto bankowe ZUT nr 02 1090 1492 0000 0000 4903 0242 po uprzednim zgłoszeniu uczestnictwa. Zapisy do 12.03.2018r. pod nr telefonu 91 449 52 51. Ilość miejsc ograniczona.
Wymagany strój sportowy i zmienne obuwie sportowe.
Zachęcam również do uczestnictwa w zajęciach proponowanych przez naszą jednostkę.