Jury Olimpiady obu bloków tworzyli pracownicy WNoŻiR
- w bloku tematycznym „Gastronomia”:
- dr inż. Magda Bruszkowska - przewodnicząca Jury (adiunkt w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka)
- dr hab. inż. Joanna Sadowska, prof. nadzw. (adiunkt w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka)
- dr hab. inż. Joanna Żochowska – Kujawska – członek Jury (adiunkt w Katedrze Technologii Mięsa)
- dr inż. Sylwia Przybylska – członek Jury (adiunkt w Katedrze Technologii Żywności)
- dr inż. Robert Iwański – członek Jury (starszy wykładowca w Katedrze Technologii Żywności)
- dr inż. Wojciech Sawicki – członek Jury (adiunkt w Katedrze Mikrobiologii i Biotechnologii Stosowanej)
- mgr inż. Izabela Daniel – członek Jury (asystent w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka)
- w bloku tematycznym "Technologia żywności"
- dr hab. inż. Izabela Dmytrów – przewodnicząca Jury (kierownik Zakładu Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności)
- dr hab. inż. Elżbieta Bogusławska – Wąs – członek Jury (adiunkt w Katedrze Mikrobiologii i Biotechnologii Stosowanej)
- dr hab. inż. Anna Mituniewicz-Małek - członek Jury (starszy wykładowca w Zakładzie Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności).
- dr inż. Anna Bogacka – członek Jury (adiunkt w Zakładzie Podstaw Żywienia Człowieka)
- dr inż. Dominika Plust – członek Jury (adiunkt w Zakładzie Towaroznawstwa i Oceny Jakości)
- dr inż. Marek Kotowicz – członek Jury (adiunkt w Katedrze Technologii Mięsa)
Gratulacje i nagrody otrzymali:
Spośród uczestników biorących udział w bloku „Gastronomia”, po sprawdzeniu wiedzy teoretycznej oraz praktycznej jury przyznało:
I miejsce - Paulina Panasz - Zespół Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego w Świdwinie
II miejsce - Mikołaj Tomaszewski - Zespół Szkół Nr 6 w Szczecinie
III miejsce - Katarzyna Nowak - Zespół Szkół Nr 4 Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wałczu
Spośród uczestników biorących udział w bloku „Technologia żywności„ po sprawdzeniu wiedzy teoretycznej oraz praktycznej jury przyznało:
I miejsce - Krzysztof Przesmycki - Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim
II miejsce - Aneta Kotlarek - Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr 2 II Liceum Ogólnokształcące w Gorzowie Wielkopolskim
III miejsce - Alicja Zubek - Zespół Szkół Nr 5 w Stargardzie
Nagrody Dziekana WNoŻiR dla najlepszego praktyka, w obu blokach tematycznych, podczas uroczystego zakończenia Olimpiady wręczyła Pani Prodziekan dr hab. inż. Agata Witczak, prof. nadzw. ZUT. Nagrodzeni laureaci Okręgowej Olimpiady wezmą udział w eliminacjach centralnych, które w tym roku odbędą się na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.