Mycie i dezynfekcja w przemyśle spożywczym
Warsztaty w formie on-line zostały podzielone na 4 części:
1. Mycie i dezynfekcja
2. Walidacja procesów mycia
3. Jak oszczędzać media i dbać o środowisko
4. Listeria monocytogenes w branży rybnej – jak ją wykrywać i gdzie szukać?
Pierwsze dwa spotkania zostaną zrealizowane przed wakacjami, zaś kolejne dwa w nowym roku akademickim 2021/2022. Warsztaty poprowadzi mgr inż. Mariusz Mierzwa - Dyrektor Zespołu Doradców Makroregionu Zachód w firmie RADEX Zbigniew i Tomasz Nagay sp. J., wraz z zaproszonymi gośćmi z przemysłu. Firma Radex od 30 lat zajmuje się zarządzaniem higieną w zakładach przemysłu spożywczego.
Na pierwsze spotkanie zapraszamy 10 czerwca o godz. 10.00. Czas trwania ok. 1,5 godz. Warsztaty odbędą się on-line na platformie MS Teams. Udział w wydarzeniu jest nieodpłatny. Wymagana jest jednak wcześniejsza rejestracja (do 09.06.202) pod adresem barbara.szymczak@zut.edu.pl. Dołączenie do spotkania będzie możliwe poprzez link przesłany do zarejestrowanych uczestników. Udział w pełnym cyklu warsztatów zostanie potwierdzony certyfikatem wystawionym przez Oddział Szczeciński PTTŻ.
Serdecznie zapraszamy !
Menu dodatkowe
- Aktualności
- Wydział
- Historia Wydziału
- Władze Wydziału
- Pełnomocnicy Dziekana
- Komisje wydziałowe
- Kolegium Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa
- Rada Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia - kadencja 2023-2026
- Rada Dyscypliny Zootechnika i Rybactwo - kadencja 2020-2023
- Biblioteka i czytelnie
- Internet Wi-Fi
- Logotypy ZUT, WNoŻiR i księga znaku
- Operaty rybackie
- Kontakt
- Kierunki studiów
- Dziekanat
- Jednostki
- Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych
- Katedra Bioinżynierii Środowiska Wodnego i Akwakultury
- Katedra Hydrobiologii, Ichtiologii i Biotechnologii Rozrodu
- Katedra Mikrobiologii Stosowanej i Fizjologii Żywienia Człowieka
- Katedra Toksykologii, Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywnosci
- Katedra Technologii Mięsa
- Katedra Technologii Rybnej, Roślinnej i Gastronomicznej
- Katedra Towaroznawstwa, Oceny Jakości, Inżynierii Procesowej i Żywienia Człowieka
- Wydziałowa Stacja Badań Modelowych w Ińsku
- Stacja Doświadczalna - Statek Naukowo-Badawczy "SNB-AR1"
- Promocja Wydziału
- Projekty
- Muzeum Ichtiologiczne
- Sylabusy