Szanowni Państwo,
W związku z wejściem w życie Rozporządzenia Ministra Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej z dnia 15 września 2020 r. w sprawie operatu rybackiego (Dz. U. 2020. poz. 1661) Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie nie przyjmuje obecnie do zaopiniowania operatów rybackich.
Jednakże z uwagi na wieloletnie doświadczenie w badaniu ryb i innych elementów środowiska wodnego służymy pomocą rybackim użytkownikom wód w racjonalnym ich zagospodarowaniu. W związku z tym nasza jednostka przyjmuje zlecenia wykonania operatów rybackich określających zasady prowadzenia racjonalnej gospodarki rybackiej, badań fizykochemicznych wód jezior, stawów i rzek oraz oceny składu i zagęszczenia organizmów planktonowych i zoobentosu w wodach Polski.
Dr hab. inż. Przemysław Czerniejewski - Sekretarz Zespołu opiniującego operaty rybackie
mail: pczerniejewski@zut.edu.pl
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa,
ul. Kazimierza Królewicza 4,
71-550 Szczecin
Menu dodatkowe
- Aktualności
- Kierunki studiów
- Dziekanat
- Jednostki
- Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych
- Katedra Bioinżynierii Środowiska Wodnego i Akwakultury
- Katedra Hydrobiologii, Ichtiologii i Biotechnologii Rozrodu
- Katedra Mikrobiologii Stosowanej i Fizjologii Żywienia Człowieka
- Katedra Toksykologii, Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności
- Katedra Technologii Mięsa
- Katedra Technologii Rybnej, Roślinnej i Gastronomicznej
- Katedra Towaroznawstwa, Oceny Jakości, Inżynierii Procesowej i Żywienia Człowieka
- Wydziałowa Stacja Badań Modelowych w Ińsku
- Stacja Doświadczalna - Statek Naukowo-Badawczy "SNB-AR1"
- Promocja Wydziału
- Projekty
- Muzeum Ichtiologiczne
- Sylabusy