Projekty naukowo – badawcze i projekty realizowane w ramach środków europejskich
Tytuł projektu | Program | Okres realizacji od | Okres realizacji do | Wartość projektu dla ZUT |
---|---|---|---|---|
SAFE – SmartAqua4FuturE | Horyzont Europa | 01.11.2022 | 31.10.2026 | 408 860,00 EURO |
GAIN – Green Aquaculture Intensification in Europe | Horyzont 2020 | 01.05.2018 | 31.10.2021 | 203 500,00 EURO |
SEAFOODTOMORROW – Nutritious, safe and sustainable seafood for consumers of tomorrow | Horyzont 2020 | 01.11.2017 | 30.04.2021 | 109 925,00 EURO |
CERES – Climate change and European aquatic RESources | Horyzont 2020 | 01.03.2016 | 29.02.2020 | 159 996,25 EURO |
Projekty realizowane w ramach programów MNiSW
Tytuł projektu | Program | Okres realizacji od | Okres realizacji do | Wartość projektu dla ZUT |
---|---|---|---|---|
GAIN – Green Aquaculture Intensification in Europe | Premia na H2020 | 01.05.2018 | 31.10.2021 | 176 556,00 PLN |
SEAFOODTOMORROW – Nutritious, safe and sustainable seafood for consumers of tomorrow | Premia na H2020 | 01.11.2017 | 31.10.2020 | 92 420,00 PLN |
CERES – Climate change and European aquatic RESources | Premia na H2020 | 01.03.2016 | 29.02.2020 | 141 046,00 PLN |
Projekty realizowane w ramach programów Narodowego Centrum Nauki
Tytuł projektu | Program | Okres realizacji od | Okres realizacji do | Wartość projektu dla ZUT |
---|---|---|---|---|
Wstępna charakterystyka mikrobiomu wody w stawach karpiowych | MINIATURA 7 | 30.05.2023 | 29.05.2024 | 49 999,00 PLN |
Projekty realizowane w ramach programów Narodowego Centrum Badań i Rozwoju
Tytuł projektu | Program | Okres realizacji od | Okres realizacji do | Wartość projektu dla ZUT |
---|---|---|---|---|
BLUEBOOST - Culture of a wide range of low trophic species to boost sustainable production of Blue Food and reduce environmental footprint (Hodowla nowych gatunków niskotroficznych w celu intensyfikacji zrównoważonej produkcji Niebieskiej Żywności oraz ograniczenia jej negatywnego oddziaływania na środowisko) | First Joint Co-funded Call for transnational research projects on "The way forward: a thriving sustainable blue economy for a brighter future" (Sustainable Blue Economy Partnership) | 200 000 EURO (957 500,00 PLN) |
INNE projekty:
- Urban Stormwater Aquaponics Garden Environment, (o akronimie USAGE), (2022-2025). IdeaLab (umowa Nr NOR/IdeaLab/USAGE/0004/2020). Wykonawca: R. Panicz;
- Assessing the risk of infection by viral agents HVA, EVA, EVE, EVEX on the eel raised in Vietnam. (2019-2021). Vietnamese Ministry of Education and Training. B2019- TDV-05. Wykonawca: R. Panicz;
- Inferring population structure and genetic (2016-2017). Fundusz Współpracy Bilateralnej Mechanizmu Finansowego EOG 2009-2014. Wykonawca: R. Panicz;
- Science in the service of nature - gene pools conservation of endangered and threatened mammalian species by knowledge transfer and experience sharing on the best practices in conservation genetics of teriofauna (2016-2017). Fundusz Współpracy Bilateralnej Mechanizmu Finansowego EOG 2009-2014. Wykonawca: R. Panicz;
- Exchange of knowledge, experiences and best practices in study and control of the invasive alien species populations in Iceland and Poland (2016-2017). Fundusz Współpracy Bilateralnej Mechanizmu Finansowego EOG 2009-2014. Wykonawca: R. Panicz;
- Czynna ochrona raka szlachetnego w jeziorach Pomorskiego Zespołu Parków Krajobrazowych (2014-2016). Mechanizm Finansowy Europejskiego Obszaru Gospodarczego 2009-2014, w ramach Programu: PL02 Ochrona różnorodności biologicznej i ekosystemów. Wykonawca: R. Panicz;
- Wpływ wieku na zróżnicowanie struktury i tekstury wybranych mięśni bydła i trzody chlewnej (4607/B/P01/2010/39); Narodowe Centrum Nauki umowa nr 4607/B/P01/2010/39 z dnia 25.10.2010, nr projektu N N312 460739. Wykonawca: L. Nitek;
- Wykorzystanie mięsa zwierząt łownych do produkcji wędzonek oraz jako składnika profilującego teksturę farszów mięsnych (2P06T 068 26) Komitet Badań Naukowych. Wykonawca: J. Żochowska;