Technologia Produktow Zbozowych

Praktyczne ćwiczenia z Technologii Produktów Zbożowych

W obecnym 2015-2016 semestrze zimowym studenci niestacjonarni 3 roku kierunku TŻiŻCz odbyli praktyczne ćwiczenia z Technologii Produktów Zbożowych. Podczas zajęć studenci mieli możliwość zapoznania się z produkcją pieczywa pszennego i żytniego metodami tradycyjnymi. Efektem ich pracy było pieczywo, które sami wyprodukowali i ocenili sensorycznie. Pod opieką nauczyciela prowadzącego mgr inż. Bożeny Bednarczyk ćwiczenia praktyczne i teoretyczne przeprowadziła studentka Kamila Owsiejczuk we własnej piekarni pn. "U Piekarzy".

 

 

Nauczyciel tłumaczy działanie maszyny do ugniatanbia ciasta.
Nauczyciel tłumaczy działanie maszyny do ugniatanbia ciasta.
Studenci rozkładają foremki do ciasta.
Nauczyciel ugniata ciasto na pieczywo.
Studenci umieszają pieczywo w foremkach.
Studenci umieszczają pieczywo w foremkach w piekarniku
Studenci ugniatają surowe ciasto.
Studenci ugniatają surowe ciasto.
DUży kawałek surowego ciasta w lodówce.
Studenci ważą surowe kawałki ciasta.
Dodawanie wodu do ciasta.
Nauczyciel przedstawia książki z przepisami na pieczywo.
Nauczyciel ugniata ciasto.
Nauczyciel ugniata ciasto.
Nauczyciel ugniata ciasto.
Nauczyciel ugniata ciasto.
Studenci ugniatają surowe ciasto.
Ciasto na metalowych półkach czeka na pieczenie.
Pieczenie ciasta.
Nauczyciel prezentuje upiecozne bółki.
Nauczyciel prezentuje upiecozne bółki.
Nauczyciel prezentuje upiecozne bółki.