EDU - Fish: projekt edukacyjny, którego głównym celem jest wzmocnienie kadr dla rybactwa śródlądowego i rybołówstwa morskiego w Polsce.
Nowość! Kierunek Dietetyka na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa
Już jest! Nowy kierunek studiów Ichtiologia i Akwakultura na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa
Kierunek Mikrobiologia na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa
Kierunek Technologia Żywności i Żywnienie Człowieka
Nowy kierunek anglojęzyczny.
Modernizacja pawilonów A-D Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa dofinansowana ze środków budżetu Państwa.
Termomodernizacja użyteczności publicznej, której celem jest zwiększenie efektywności energetycznej.
Dofinansowanie dla studentów. Kliknij po więcej informacji na stronie fundacji na rzecz rozwoju ZUT.
Tu jest Magia! DUTEK - Dziecięcy Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Informacje bieżące

Co w ślinie piszczy - procesy trawienne zachodzące w jamie ustnej 28.04.2023 18:18

W dniu 21.04.2023 r. w Katedrze Mikrobiologii Stosowanej i Fizjologii Żywienia Człowieka, we współpracy ze Szczecińskim Oddziałem Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności,

dr inż. Magda Bruszkowska wraz ze Studentami III roku kierunku TŻiŻC - Karoliną Fontańską, Anną Steczuk i Szymonem Pinkasem, przeprowadziła zajęcia laboratoryjne pt. „Co w ślinie piszczy dla dzieci z zerówki z Przedszkola „TAK”. Na ćwiczeniach dzieci poznały zagadnienia dotyczące procesów trawiennych zachodzących w jamie ustnej oraz przeprowadziły analizę składu śliny.