„Probiotyki – mity i fakty”
„ Skład śliny i trawienie w jamie ustnej”
„Masa ciała to nie wszystko”
„Czy słodycze mogą być zdrowe?”,
„Ile rtęci jest w żywności?”,
„Zastosowanie enzymów w technologii żywności” oraz „Smakołyki z mleka”.
Przygotowane warsztaty były realizowane w laboratoriach trzech Katedr WNoŻiR pod opieką: dr hab. inż. Elżbiety Bogusławskiej-Wąs, prof. ZUT, dr inż. Alicji Dubały, dr inż. Magdy Bruszkowskiej, dr inż. Anny Bogackiej, dr inż. Angeliki Heberlej, dr Kamili Pokorskiej-Niewiada, mgr inż. Jacka Cybulskiego, dr hab. inż. Mariusza Szymczaka, prof. ZUT, mgr inż. Patryka Kamińskiego, a także dr hab. inż. Izabeli Dmytrów, prof. ZUT i dr hab. inż. Anny Mituniewicz Małek, prof. ZUT.
Celem przygotowanej oferty edukacyjnej było zapoznanie młodzieży z zasadami rekrutacji, kierunkami studiów oraz tematyka badawczą Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa.
Warsztaty 6.06.2022: