Informacje bieżące

Promocja Wydziału 13.05.2024 13:04

Warsztaty 19.04.2024

W dniu 19 kwietnia 2024 roku w Katedrze Technologii Rybnej, Roślinnej i Gastronomicznej zostały przeprowadzone przez Dr inż. Katarzynę Felisiak i Dr inż. Sylwię Przybylską warsztaty nt. „Frykasy owsiane w różnych odsłonach” dla uczniów I Liceum Ogólnokształcącego z Międzyrzecza. W czasie zajęć uczestnicy wykonali ciastka owsiane, batony owsiane i batony pieczone oraz kulki mocy. Poza technologią ich przygotowania, uczniowie poznali właściwości prozdrowotne tych produktów oraz mieli przyjemność ich posmakować

 

19.04.2024 Nasz Wydział, w tym CBIMO odwiedzili uczniowie z Zespółu Szkół i Placówek Oświatowych im. kpt. hm. Andrzeja Romockiego "Morro" w Barlinku. Na warsztatach prowadzonych przez nasze profesorki  Małgorzatę Mizielińską i Magdalenę Zdanowicz uczniowie dowiedzieli się co kryje się pod tajemniczą nazwą "immobilizacja"  oraz przygotowali funkcjonalne folie jadalne. Mimo pochmurnego dnia w laboratorium było bardzo kolorowo.