W dniach 18-21 stycznia 2024 r. na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym w Szczecinie odbył się VI Zjazd Forum Uczelni Przyrodniczych - Komisji branżowej Parlamentu Studentów Rzeczypospolitej Polskiej, która w swoich szeregach zrzesza 9 uczelni publicznych, które kształcą studentów na kierunkach przyrodniczych.
Na ZUT przyjechało 25 osób z takich uczelni jak: SGGW w Warszawie, UWM w Olsztynie, Politechniki Bydgoskiej, Uniwersytetów Przyrodniczych w Lublinie i we Wrocławiu oraz w Poznaniu.
Studenci cały piątek spędzili na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa ZUT. Właśnie na naszym wydziale odbyły się warsztaty z poszukiwania alternatywnego źródła białka, które poprowadziła dr hab. inż. Joanna Żochowska-Kujawska, prof. ZUT z Katedry Technologii Mięsa. Następnie uczestnicy zjazdu poznali nasz wydział, muzeum oraz sale akwarystyczne.
Organizatorem zjazdu był Parlament Samorządu Studenckiego ZUT w Szczecinie
Menu dodatkowe
- Aktualności
- Wydział
- Historia Wydziału
- Władze Wydziału
- Pełnomocnicy Dziekana
- Komisje wydziałowe
- Kolegium Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa
- Rada Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia - kadencja 2023-2026
- Rada Dyscypliny Zootechnika i Rybactwo - kadencja 2020-2023
- Biblioteka i czytelnie
- Internet Wi-Fi
- Logotypy ZUT, WNoŻiR i księga znaku
- Operaty rybackie
- Kontakt
- Kierunki studiów
- Dziekanat
- Jednostki
- Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych
- Katedra Bioinżynierii Środowiska Wodnego i Akwakultury
- Katedra Hydrobiologii, Ichtiologii i Biotechnologii Rozrodu
- Katedra Mikrobiologii Stosowanej i Fizjologii Żywienia Człowieka
- Katedra Toksykologii, Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywnosci
- Katedra Technologii Mięsa
- Katedra Technologii Rybnej, Roślinnej i Gastronomicznej
- Katedra Towaroznawstwa, Oceny Jakości, Inżynierii Procesowej i Żywienia Człowieka
- Wydziałowa Stacja Badań Modelowych w Ińsku
- Stacja Doświadczalna - Statek Naukowo-Badawczy "SNB-AR1"
- Promocja Wydziału
- Projekty
- Muzeum Ichtiologiczne
- Sylabusy