Nasze stoisko było odwiedzane zarówno przez osoby z administracji publicznej, wystawców branżowych jak również naszych byłych pracowników i absolwentów.
Na targach zaprezentowaliśmy Wydział od strony oferty edukacyjnej, ale przede wszystkim jako partnera i konsorcjanta w na wielu polach badawczo - rozwojowych. W ramach działalności naszego stoiska prezentowaliśmy produkty przygotowane w Katedrze Technologii Rybnej, Roślinnej
i Gastronomicznej. Niezawodny „Paprykarz Uniwersytecki” czy „Śledziki akademickie” były wysoko oceniane przez osoby degustujące. Dużym zainteresowaniem cieszyła się żywność przekąskowa
z karpia, jako produkt innowacyjny, bardzo pozytywnie odbierany przez uczestników i odwiedzających.
Całość wydarzenia została w pełni sfinansowana z funduszy zewnętrznych w ramach projektu: pt. „Opracowanie technologii nowych i innowacyjnych produktów z karpia w celu zapewnienia całorocznego zbytu tego surowca z gospodarstw akwakultury”. Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego PROGRAM OPERACYJNY „RYBACTWO I MORZE 2014-2020”. Działanie 2.1 Innowacje w ramach Priorytetu 2 – Wspieranie akwakultury zrównoważonej środowiskowo, zasobooszczędnej, innowacyjnej, konkurencyjnej i opartej na wiedzy.