Zajęcia odbywały się w ramach przedmiotu: Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności, w zakresie którego studenci na zajęciach terenowych w Browarze w pierwszej kolejności wysłuchali prezentacji o firmie i o produkowanym asortymencie, a kolejno teorii/ wiadomości z zakresu realizowanego przedmiotu spójnych z teściami programowymi zawartymi w sylabusie. Dużą atrakcją dla studentów był zorganizowany spacer po przedsiębiorstwie, poprzedzony krótkim szkoleniem z zakresu bezpiecznego poruszania się po firmie i wymagań jakie należy przestrzegać w odniesieniu do odzieży roboczej. W czasie zwiedzania Browaru studenci zapoznali się z całym procesem wyrobu piwa oraz m. in. z wymaganiami logistycznymi
i produkcyjnymi do 40 krajów.
Zajęcia przygotował i prowadził zespół Browaru Bosman w skład, którego wchodzili
Pani Karolina Neubauer (Lider ds. Gospodarki Magazynowej), Pani Monika Chaba
(Lider ds. Gospodarki Magazynowej), Pan Mariusz Polewak (Lider Produkcji) oraz Pani Paulina Ptach-Babula (Koordynator Administracji Browaru) oraz pracownicy KTTMiPŻ tj. dr hab. inż. Anna Mituniewicz-Małek, prof. ZUT i dr inż. Katarzyna Szkolnicka.