Informacje bieżące
30.09.2021Listy przyjętych na studia stacjonarne oraz decyzja w sprawie nauki w trybie niestacjonarnym.
Listy przyjętych na studia dzienne:24.09.2021Zarządzenie nr 100 Rektora ZUT w Szczecinie w sprawie bezpieczeństwa epidemicznego w okresie epidemii wirusa SARS-CoV-2.
Szanowni Państwo,W związku ze wzrastającą liczbą zakażeń wirusem SARS-CoV-2 w naszym województwie. a także dbając o bezpieczeństwo Państwa i naszych s...6.09.2021Pani mgr inż. Małgorzata Krautschneider (de domo Szyndler) odwiedza swój Wydział
W ciepłe, słoneczne przedpołudnie, na początku września 2021 r odwiedziła mnie w pokoju 108 na Kazimierza Królewicza 4, moja magistrantka z 1974 roku, Pani Małgorzata Krautschneider (de domo Szyndler), która teraz mieszka na stałe w USA. Po chwili powitania popłynęła wielka rzeka wspomnień, wzruszeń i opowieści, ponieważ nie widzieliśmy się tak naprawdę 47 lat.24.08.2021Dotacja dla studentów I roku (S1) na zakup wyposażenia elektronicznego.
Drodzy studenci I roku (S1) kierunku Ichtiologia i Akwakultura WNOŻiR. W dniu 17.08.2021r. Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w...18.08.2021Studentka naszego wydziału wyrózniona stypendium Prezydenta.
W dniu 13.03.2021 w Willi Lentza obyło się uroczyste wręczenie stypendiów Prezydenta Miasta Szczecin.21.07.2021Czy dziko żyjące ślimaki jadalne są bezpieczne dla konsumenta?
Międzynarodowy zespół zbadał czy mięso dziko żyjących jadalnych ślimaków jest wartościowe i bezpieczne do spożycia przez ludzi. Mięso ślimaka od dawna uznawane jest za żywność wysokiej jakości.20.07.2021Dr inż. Łukasz Łopusiewicz - Osobowość Roku 2020 w Kategorii Nauka
W czwartek 15.07.2021 odbyła się Wielka Gala Osobowość Roku 2020, podczas której dr Łopusiewicz odebrał z rąk Redaktor Naczelnej Głosu Szczecińskiego Statuetkę Osobowość Roku 2020 Pomorza Zachodniego w Kategorii Nauka.12.07.2021Listy osób zakwalifikowanych do przyjęcia na studia pierwszego stopnia.
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa.5.07.2021Potencjał raka w przetwórstwie spożywczym
W dniu 22 czerwca 2021 roku mgr Natalia Śmietana z Katedry Technologii Mięsa obroniła pracę doktorską zatytułowaną „Charakterystyka mięsa raka pręgowatego (Faxonius limosus, Rafinesque, 1817) jako potencjalnego źródła surowca dla przetwórstwa”.5.07.2021"Szczęsliwa Trzynastka" z Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa ZUT w Szczecinie
Historia Pani Profesor Katarzyny Stepanowskiej. Marzenia się spełniają, a praca i studia na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa pozwala na realizację nawet najbardziej śmiałych pomysłów.