Informacje bieżące
11.07.2022Ruszyła rejestracja na Jubileusz 70-lecia!
Kliknij po więcej informacji!8.07.2022Projekt: Trzeci Wiek Technologicznie
Dnia 10 maja 2022 r. pracownicy Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie we współpracy z przedstawicielami Szczecińskiego Oddział Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności uczestniczyli w projekcie Trzeci Wiek Technologicznie (Power 03.01.00-00-T175/18).30.06.2022Pływające wyspy
Studenci pierwszego roku kierunku Ichtiologia i akwakultura w trakcie zajęć terenowych zbadali możliwość wykorzystania aktywnych barier w postaci sztucznych pływających wysp z makrofitami.3.06.2022Zajęcia terenowe z zagranicznym studentem.
Student z Wietnamu poznaje zwyczaje ryb słodkowodnych i własnoręcznie zarybia sandaczem jeziora Pojezierza Myśliborskiego19.05.2022Relacja z atrakcyjnego weekendu w Wolińskim Parku Narodowym.
Studia Podyplomowe „Ryby, rybactwo i ekologia” tym razem miały zajęcia terenowe w Wolińskim Parku Narodowym w Międzyzdrojach. Dzięki zgodzie dyrektorki WPN Pani mgr Wioletty NAWROCKIEJ w dniu 7 maja 2020 roku spotkaliśmy się w funkcjonalnie i dobrze urządzonej sali dydaktycznej, obok pomieszczeń Muzeum WPN.18.05.2022Studenci Rybactwa w IGB w Berlinie – staż, praktyka a może przyszłe miejsce pracy?
W dniu 18. maja byliśmy w Berlinie w Leibniz-Institut für Gewässerökologie und Binnenfischerei (IGB). Jest to Instytut Naukowy, w którym prowadzone są między innymi prace selekcyjne związane z utrzymywaniem stada tarłowego jesiotrów.13.05.2022Jubileusz 70-lecia Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa - 23.09.2022.
Program Jubileuszu 70-lecia Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.27.04.2022XLV Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w bloku „gastronomia”
Zapraszamy do zapoznania się z relacją z wydarzenia. Kliknij po więcej informacji!22.04.2022Jak to miło, że znów się spotykamy! – Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych
Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych już na stałe wpisała się w kalendarz wydarzeń współorganizowanych przez pracowników Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa oraz członków Oddziału Szczecińskiego Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.22.04.2022Uczniowie szkół średnich zwiedzają Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa.
W dniu 11 i 12 kwietnia 2022 roku w murach naszego Wydziału gościli uczniowie szkół średnich jako potencjalni kandydaci do kontynuowania nauki na WNoŻiR.