Informacje bieżące
27.04.2022XLV Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w bloku „gastronomia”
Zapraszamy do zapoznania się z relacją z wydarzenia. Kliknij po więcej informacji!22.04.2022Jak to miło, że znów się spotykamy! – Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych
Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych już na stałe wpisała się w kalendarz wydarzeń współorganizowanych przez pracowników Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa oraz członków Oddziału Szczecińskiego Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.22.04.2022Uczniowie szkół średnich zwiedzają Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa.
W dniu 11 i 12 kwietnia 2022 roku w murach naszego Wydziału gościli uczniowie szkół średnich jako potencjalni kandydaci do kontynuowania nauki na WNoŻiR.19.04.2022Targi edukacyjne w Zespole Szkół Rolniczych CKZ im. Stefana Żeromskiego w Świdwinie.
Dnia 12 kwietnia 2022 roku pracownicy Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa wzięli udział w targach edukacyjnych zorganizowanych w Zespole Szkół Rolniczych CKZ im. Stefana Żeromskiego w Świdwinie. Targi skierowane były głównie do tegorocznych maturzystów, jednakże uczniowie z pozostałych klas szkolnych również wzięli w nich udział.11.04.2022Czy powlekany papier może być przyjazny środowisku?
Powlekany papier zyskuje na popularności jako materiał do pakowania żywności, zastępując m.in. plastik i zabronione już opakowania ze spienionego polistyrenu. Nie istnieje jednak żadna uniwersalna metoda określania jego przydatności do recyklingu. Kliknij po więcej informacji!5.04.2022Opakowania do żywności – kierunki, trendy, wyzwania
Zapraszamy do zapoznania się z wykładem prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiaka z Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych. Kliknij po więcej informacji.30.03.2022Zajęcia terenowe w Ińsku dla studentów w ramach projektu dofinansowanego przez WFOŚiGW w Szczecinie.
W dniu 14 marca 2022r. odbyły się zajęcia terenowe (jezioro Ińsko) dla studentów w ramach projektu dofinansowanego przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Śr...30.03.2022Zajęcia laboratoryjne dla studentów w ramach projektu dofinansowanego przez WFOŚiGW w Szczecinie.
W dniu 15 marca 2022r. w laboratorium Katedry Bioinżynierii Środowiska Wodnego i Akwakultury, Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa ZUT w Szczecinie, od...30.03.2022Wydział objął patronat naukowy nad Zespołem Szkół Ponadpodstawowych w Gryfinie
W dniu 24 marca 2022r. została sfinalizowana przez Prodziekana ds. Organizacji i Rozwoju dr hab. inż. Przemysława Czerniejewskiego, Prof. ZUT i Dyrektora p. Macieja Puzika umowa objęcia przez Wydział Nauk o Żywności i Rybactwie ZUT w Szczecinie patronatem naukowym Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Gryfinie.29.03.2022500 tysięcy narybku - Zajęcia terenowe.
Studenci I roku kierunku Ichtiologia i akwakultura podczas zajęć terenowych prowadzonych przez dr hab. inż. Arkadiusza Nędzarka, prof. ZUT oraz dr inż. Marcina Biernaczyka, mieli okazję aktywnie uczestniczyć w jednym z najważniejszych etapów racjonalnej gospodarki rybackiej, jakim jest zarybienie.