Informacje bieżące
19.05.2022Relacja z atrakcyjnego weekendu w Wolińskim Parku Narodowym.
Studia Podyplomowe „Ryby, rybactwo i ekologia” tym razem miały zajęcia terenowe w Wolińskim Parku Narodowym w Międzyzdrojach. Dzięki zgodzie dyrektorki WPN Pani mgr Wioletty NAWROCKIEJ w dniu 7 maja 2020 roku spotkaliśmy się w funkcjonalnie i dobrze urządzonej sali dydaktycznej, obok pomieszczeń Muzeum WPN.18.05.2022Studenci Rybactwa w IGB w Berlinie – staż, praktyka a może przyszłe miejsce pracy?
W dniu 18. maja byliśmy w Berlinie w Leibniz-Institut für Gewässerökologie und Binnenfischerei (IGB). Jest to Instytut Naukowy, w którym prowadzone są między innymi prace selekcyjne związane z utrzymywaniem stada tarłowego jesiotrów.13.05.2022Jubileusz 70-lecia Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa - 23.09.2022.
Program Jubileuszu 70-lecia Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.27.04.2022XLV Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w bloku „gastronomia”
Zapraszamy do zapoznania się z relacją z wydarzenia. Kliknij po więcej informacji!22.04.2022Jak to miło, że znów się spotykamy! – Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych
Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych już na stałe wpisała się w kalendarz wydarzeń współorganizowanych przez pracowników Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa oraz członków Oddziału Szczecińskiego Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.22.04.2022Uczniowie szkół średnich zwiedzają Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa.
W dniu 11 i 12 kwietnia 2022 roku w murach naszego Wydziału gościli uczniowie szkół średnich jako potencjalni kandydaci do kontynuowania nauki na WNoŻiR.19.04.2022Targi edukacyjne w Zespole Szkół Rolniczych CKZ im. Stefana Żeromskiego w Świdwinie.
Dnia 12 kwietnia 2022 roku pracownicy Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa wzięli udział w targach edukacyjnych zorganizowanych w Zespole Szkół Rolniczych CKZ im. Stefana Żeromskiego w Świdwinie. Targi skierowane były głównie do tegorocznych maturzystów, jednakże uczniowie z pozostałych klas szkolnych również wzięli w nich udział.11.04.2022Czy powlekany papier może być przyjazny środowisku?
Powlekany papier zyskuje na popularności jako materiał do pakowania żywności, zastępując m.in. plastik i zabronione już opakowania ze spienionego polistyrenu. Nie istnieje jednak żadna uniwersalna metoda określania jego przydatności do recyklingu. Kliknij po więcej informacji!5.04.2022Opakowania do żywności – kierunki, trendy, wyzwania
Zapraszamy do zapoznania się z wykładem prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiaka z Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych. Kliknij po więcej informacji.30.03.2022Zajęcia terenowe w Ińsku dla studentów w ramach projektu dofinansowanego przez WFOŚiGW w Szczecinie.
W dniu 14 marca 2022r. odbyły się zajęcia terenowe (jezioro Ińsko) dla studentów w ramach projektu dofinansowanego przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Śr...