Informacje bieżące
24.02.2023ERASMUS 2023
Dział Mobilności Międzynarodowej informuje o uruchomieniu kolejnego naboru na długoterminowe praktyki zawodowe (minimum 60 dni) dla studentów, doktorantów i absolwentów. Nabór dotyczy wyjazdów rozpoczętych po 15 kwietnia 2023.24.02.2023Współpraca Nauki i Biznesu
Dnia 7 lutego 2023 r. na WNoŻiR, w ramach Współpracy Nauki i Biznesu, odbyło się spotkanie z poszczególnymi przedsiębiorstwami przemysłu spożywczego.20.02.2023Rekrutacja uzupełniająca na studia stacjonarne II stopnia trwa !!!
Dokumenty należy złożyć w siedzibie Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej od 21 lutego do 2 marca br. w godzinach 10:00-14:00 WYDZIAŁ NAUK O ŻYWNOŚCI I RYBACTWA, ZUT w Szczecinie ul. Kazimierza Królewicza 4, 71-550 Szczecin, pokój nr 14 - parter e-mail: rekrutacjawnozir@zut.edu.pl; tel: 91 449 66 566.02.2023Spotkanie JM Rektora z pracownikami naukowymi, którzy otrzymali nominacje profesorskie
W dniu 26. stycznia 2023 roku JM Rektor Jacek Wróbel, zgodnie z coroczną tradycją, zaprosił na spotkanie osoby z naszej uczelni, które w przecią...6.02.2023Warsztaty z uczniami XVI Liceum Ogólnokształcącego
W piątek 27.01.2023 r. Nasz Wydział odwiedzili uczniowie XVI Liceum Ogólnokształcącego w Szczecinie. Młodzież wzięła udział w warsztatach „Paprykarz – tradycja i innowacja, na świeżo wypieczonej bułeczce”.30.01.2023Nowarotskie rowiązania dr Łukasza Łopusiewicza dotyczące żywności.
Nowe wegańskie produkty fermentowane - jako alternatywa dla nabiału. "Drugie życie" dla tzw. makuch.30.01.2023Jak rozwiązania cyfrowe wspierają pracę zgodną z wymaganiami normy ISO 17025
24 stycznia br. studenci II roku kierunku Mikrobiologia uczestniczyli w warsztatach „Jak rozwiązania cyfrowe wspierają pracę zgodną z wymaganiami normy ISO 17025". Zajęcia odbywały się w ramach przedmiotu: „Organizacja pracy w laboratoriach diagnostycznych”30.01.2023Zapraszamy na studia podyplomowe Ryby, Rybactwo i Ekologia (RRE)
Zapraszamy serdecznie na studia podyplomowe Ryby, rybactwo i ekologia (II edycja), które rozpoczynają się 18 marca 2023 roku. Szczegółowe informacje na stronie. Kliknij po wiecej informacji!16.01.2023Materiały edukacyjne e-podręcznik o Przetwórstwie Rybnym
Na platformie edukacyjnej Ministerstwa Edukacji i Nauki zamieszczono materiały edukacyjne z tematu „Wstępne przetwórstwo ryb”. Materiały są przeznac...27.12.2022Warsztaty z uczniami IX Liceum Ogólnokształcącego 16.12.2022
Dnia 16.12.2022 roku z inicjatywy dr hab. inż. Anny Mituniewicz-Małek prof. ZUT, odbyły się warsztaty, w których uczestniczyli uczniowie IX Liceum Ogólnokształcącego z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Bohaterów Monte Cassino w Szczecinie.