Informacje bieżące
30.01.2023Nowarotskie rowiązania dr Łukasza Łopusiewicza dotyczące żywności.
Nowe wegańskie produkty fermentowane - jako alternatywa dla nabiału. "Drugie życie" dla tzw. makuch.30.01.2023Jak rozwiązania cyfrowe wspierają pracę zgodną z wymaganiami normy ISO 17025
24 stycznia br. studenci II roku kierunku Mikrobiologia uczestniczyli w warsztatach „Jak rozwiązania cyfrowe wspierają pracę zgodną z wymaganiami normy ISO 17025". Zajęcia odbywały się w ramach przedmiotu: „Organizacja pracy w laboratoriach diagnostycznych”30.01.2023Zapraszamy na studia podyplomowe Ryby, Rybactwo i Ekologia (RRE)
Zapraszamy serdecznie na studia podyplomowe Ryby, rybactwo i ekologia (II edycja), które rozpoczynają się 18 marca 2023 roku. Szczegółowe informacje na stronie. Kliknij po wiecej informacji!16.01.2023Materiały edukacyjne e-podręcznik o Przetwórstwie Rybnym
Na platformie edukacyjnej Ministerstwa Edukacji i Nauki zamieszczono materiały edukacyjne z tematu „Wstępne przetwórstwo ryb”. Materiały są przeznac...27.12.2022Warsztaty z uczniami IX Liceum Ogólnokształcącego 16.12.2022
Dnia 16.12.2022 roku z inicjatywy dr hab. inż. Anny Mituniewicz-Małek prof. ZUT, odbyły się warsztaty, w których uczestniczyli uczniowie IX Liceum Ogólnokształcącego z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Bohaterów Monte Cassino w Szczecinie.14.12.2022Promocja Wydziału - Grudzień 2022
Dnia 2 grudnia 2022 roku w murach WNoŻiR gościliśmy, kolejny już raz, uczniów z XIV Liceum Ogólnokształcącego w Szczecinie.14.12.2022Zajęcia terenowe poza Uczelnią - Browar Bosman
W dniu 24 listopada br. studenci trzeciego roku kierunku TŻiŻCz (S1-s5-TŻ-tiż) Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa, ZUT w Szczecinie uczestniczyli w zajęciach dydaktycznych na terenie Browaru Bosman w Szczecinie (Carlsberg Supply Company Polska S.A.)14.12.2022Zajęcia terenowe poza Uczelnią - Animex
W dniach 17.11.2022 oraz 02.12.2022 roku w godzinach 10.30 do 14.00 studenci trzeciego roku kierunku TŻiŻCz (S1-s5-TŻ-tiż) Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa, ZUT w Szczecinie uczestniczyli w zajęciach dydaktycznych w Animex Food sp. o.o. Oddział w Szczecinie.7.12.2022Pierwsze miejsce dla studentów z SKN FishBioTech
W dniach 1-3 grudnia 2022 odbyła się jedna z największych ogólnopolskich sesji Studenckich Kół Naukowych na naszej uczelni, w której brało udział ponad 600 uczestników z całej Polski.3.12.2022Zajęcia terenowe poza Uczelnią
W dniu 18.11.2022 roku w godzinach 8.20 do 12.30 studenci kierunku TŻiŻCz (S2-s2-TŻ-OA-L-03) Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa, ZUT w Szczecinie realizowali zajęcia dydaktyczne w Przedsiębiorstwie Przemysłu Cukierniczego „GRYF” S.A. Firma ta jest jednym z głównych producentów, półproduktów z przerobu ziarna kakaowego (miazgi i tłuszczu kakaowego, proszku kakaowego oraz czekolad).