Informacje bieżące
14.12.2022Promocja Wydziału - Grudzień 2022
Dnia 2 grudnia 2022 roku w murach WNoŻiR gościliśmy, kolejny już raz, uczniów z XIV Liceum Ogólnokształcącego w Szczecinie.14.12.2022Zajęcia terenowe poza Uczelnią - Browar Bosman
W dniu 24 listopada br. studenci trzeciego roku kierunku TŻiŻCz (S1-s5-TŻ-tiż) Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa, ZUT w Szczecinie uczestniczyli w zajęciach dydaktycznych na terenie Browaru Bosman w Szczecinie (Carlsberg Supply Company Polska S.A.)14.12.2022Zajęcia terenowe poza Uczelnią - Animex
W dniach 17.11.2022 oraz 02.12.2022 roku w godzinach 10.30 do 14.00 studenci trzeciego roku kierunku TŻiŻCz (S1-s5-TŻ-tiż) Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa, ZUT w Szczecinie uczestniczyli w zajęciach dydaktycznych w Animex Food sp. o.o. Oddział w Szczecinie.7.12.2022Pierwsze miejsce dla studentów z SKN FishBioTech
W dniach 1-3 grudnia 2022 odbyła się jedna z największych ogólnopolskich sesji Studenckich Kół Naukowych na naszej uczelni, w której brało udział ponad 600 uczestników z całej Polski.3.12.2022Zajęcia terenowe poza Uczelnią
W dniu 18.11.2022 roku w godzinach 8.20 do 12.30 studenci kierunku TŻiŻCz (S2-s2-TŻ-OA-L-03) Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa, ZUT w Szczecinie realizowali zajęcia dydaktyczne w Przedsiębiorstwie Przemysłu Cukierniczego „GRYF” S.A. Firma ta jest jednym z głównych producentów, półproduktów z przerobu ziarna kakaowego (miazgi i tłuszczu kakaowego, proszku kakaowego oraz czekolad).29.10.2022Promocja doktorska
Dnia 21.10.2022 roku na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym w Szczecinie, odbyła się uroczystość promocyjna. W gronie wypromowanych doktorów znalazł się dr inż. Jacek Suryn z Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa.21.10.2022Konferencja Westpomeranian Greenfield 2022
Aleja Zachodniopomorskiego Festiwalu Smaków odbyła się 28 września 2022 podczas konferencji Westpomeranian Greenfield 2022 w Młyn nad Starą Regą, Tarnowo, Gmina Łobez. To cykliczne wydarzenie koncentruje się na rozwoju branży spożywczej i inwestycji w województwie zachodniopomorskim. Szczególne znaczenie mają tu tereny silnie rozwinięte rolniczo, takie jak powiat łobeski.5.10.2022Remont pawilonów zakończony.
Zapraszamy do zapoznania się z relacją zdjęciową z prowadzonych prac i wyniku końcowego przeprowadzonej modernizacji pawilonów.28.09.2022Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa na targach POLFISH 2022
POLFISH to specjalistyczne targi branży rybnej z ponad 30-letnią tradycją, jedne z największych w Europie Środkowo-Wschodniej, które odbyły się w Gdańsku w halach AMBEREXPO. Nasz Wydział uczestniczył w nich już piąty raz z rzędu, Dzięki aktywnej i systematycznej obecności w wydarzeniu staliśmy się rozpoznawalni wśród wystawców i gości odwiedzających.26.09.2022Jubileusz rybackiego kształcenia. 70 lat Wydziału Rybactwa - relacja absolwenta.
Przesunięty o rok z powodu epidemii Jubileusz 70 - lecia Wydziału Rybactwa odbył się na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie w dniu 23.09.2022 roku. Spotkanie w nowoczesnej auli im. Profesora Aleksandra Winnickiego w budynku głównym Wydziału przy ulicy Kazimierza Królewicza 4 w Szczecinie miało oficjalny charakter. Reprezentowane były władze licznych uczelni, dziekani w togach oraz profesorowie i przedstawiciele organizacji związanych z rybactwem i wodą.