Informacje bieżące
28.04.2023Co w ślinie piszczy - procesy trawienne zachodzące w jamie ustnej
W dniu 21.04.2023 r. w Katedrze Mikrobiologii Stosowanej i Fizjologii Żywienia Człowieka, we współpracy ze Szczecińskim Oddziałem Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności,26.04.2023Targi pracy
Kliknij po więcej informacji!12.04.2023Drodzy Pracownicy i Studenci Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa.
Prosimy o zapoznanie się z Raportem Samooceny kierunku Ichtiologia i Akwakultura zamieszczonym poniżej. Raport - plik PDF12.04.2023Wizyta uczniów szkół ponadpodstawowych podczas Dni Otwartych ZUT (22-23 marca 2023 r.)
W pierwszym dniu w zajęciach na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa uczestniczyli uczniowie z Zespół Szkół i Placówek Oświatowych im. kpt. hm. Andrzeja Romockiego "Morro" w Barlinku. Podczas warsztatów „Chemia wokół nas – Sekrety laboratorium chemii organicznej”, prowadzonych przez: dr hab. inż. Arkadiusza Nędzarka, prof. ZUT, dr hab. inż. Małgorzatę Bonisławską, prof. ZUT, dr inż. Agnieszkę Rybczyk oraz studentów WNoŻiR, przeprowadzili reakcje chemiczne, dzięki którym poznali właściwości i nauczyli się wykrywać wybrane związki organiczne tj.: kwasy karboksylowe, aldehydy, ketony, aminokwasy, peptydy oraz białka.12.04.2023Materiały edukacyjne dla studentów
Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (SGGW) zakończyła realizację projektu Transnational Quality Education for Organic Food Safety realizowanego w ramach programu Partnerstwa Strategiczne Erasmus+.23.03.2023Warsztaty z kuchni molekularnej - Kawior owocowy i kawior z kawy
Próbowaliście kiedyś kawioru? Specyficzny smak, prawda? A co jeżeli powiemy wam, że ,,kawior” można praktycznie zrobić ze wszystkiego.20.03.2023Komunikat UCI - telefony stacjonarne
Szanowni Państwo, w związku ze zmianami w Regulaminie organizacyjnym Uczelni, które wchodzą w życie 1.03.2023 r. uprzejmie informuję, że zmienia...20.03.2023Warsztaty 10.03.2023
Dnia 10.03.2023r. na naszym Wydziale zapachniało wiosennymi kwiatami i owocami. Twórcami tych zapachów, pochodzących od estrów, byli uczni...7.03.2023Awaria sieci telekomunikacyjnej w pawilonach.
Informuję, że z powodu awarii sieci telekomunikacyjnej nie ma kontaktu telefonicznego w pawilonach A-D przy ul. Kazimierza Królewicza 4 Wydziału ...27.02.2023Muzeum Ichtiologiczne - komunikat.
Muzeum Ichtiologiczne działa przy Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa przy ul. Kazimierza Królewicza 4, 71-550 Szczecin.