Informacje bieżące
2.06.2023Konkurs Agroabsolwent - BNP
Szanowni Państwo, Bank BNP Paribas od lat angażuje się w działania wspierające agrobiznes. Z nadzieją patrzymy na rozwój nauk rolniczych, a realizowane badania i wdrażane innowacje postrzegamy jako kluczowe dla ewolucji zrównoważonych systemów żywnościowych. Między innymi dlatego z przyjemnością ogłaszamy start 5. edycji Konkursu Agroabsolwent – na najlepszą pracę dyplomową, związaną z tematyką agro.2.06.2023Uroczystość wręczenia Medali
W dniu 30.05.2023 r. Minister Edukacji i Nauki, Pan dr hab. Przemysław Czarnek, prof. KUL wręczył Pani prof. dr hab. inż. Grażynie Bortnowskiej Medal ,,Zasłużony dla Nauki Polskiej Sapientia et Veritas”26.05.2023Światowy Dzień Mleka - Konkurs!
Kliknij po więcej informacji.25.05.2023Targi Pracy, czyli tysiąc możliwości na odmianę w życiu zawodowym
Szukasz pracy? Przyjdź na Targi Pracy! 94 pracodawców, 5 tys. odwiedzających, ponad tysiąc ofert pracy, praktyk, stażów. A to wszystko w jednym miejscu i czasie. W środę 24 maja w hali Netto Arena w Szczecinie odbędzie się 19. edycja największych zachodniopomorskich targów pracy. Targi rozpoczną się o godz. 10, a ich zakończenie zaplanowano na godz. 16. Wstęp jest bezpłatny.8.05.2023Wyjazd dydaktyczno-naukowy studentów mikrobiologii.
27 kwietnia br. studenci II roku kierunku Mikrobiologia uczestniczyli w I edycji Targów Wyposażenia i Technologii Laboratoryjnych „LABS EXPO”.4.05.2023Studenci z Turcji zdobywają wiedzę w terenie.
Nasi studenci z Turcji nie tylko zdobywają wiedzę w salach wykładowych, ale również mają zajęcia terenowe pozwalające im uzyskać kompetencje właściwe dla toku studiów.28.04.2023Co w ślinie piszczy - procesy trawienne zachodzące w jamie ustnej
W dniu 21.04.2023 r. w Katedrze Mikrobiologii Stosowanej i Fizjologii Żywienia Człowieka, we współpracy ze Szczecińskim Oddziałem Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności,26.04.2023Targi pracy
Kliknij po więcej informacji!12.04.2023Drodzy Pracownicy i Studenci Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa.
Prosimy o zapoznanie się z Raportem Samooceny kierunku Ichtiologia i Akwakultura zamieszczonym poniżej. Raport - plik PDF12.04.2023Wizyta uczniów szkół ponadpodstawowych podczas Dni Otwartych ZUT (22-23 marca 2023 r.)
W pierwszym dniu w zajęciach na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa uczestniczyli uczniowie z Zespół Szkół i Placówek Oświatowych im. kpt. hm. Andrzeja Romockiego "Morro" w Barlinku. Podczas warsztatów „Chemia wokół nas – Sekrety laboratorium chemii organicznej”, prowadzonych przez: dr hab. inż. Arkadiusza Nędzarka, prof. ZUT, dr hab. inż. Małgorzatę Bonisławską, prof. ZUT, dr inż. Agnieszkę Rybczyk oraz studentów WNoŻiR, przeprowadzili reakcje chemiczne, dzięki którym poznali właściwości i nauczyli się wykrywać wybrane związki organiczne tj.: kwasy karboksylowe, aldehydy, ketony, aminokwasy, peptydy oraz białka.