Informacje bieżące
11.05.2021Gołębie królewskie nie tylko w kuchni króla
Pracownicy Wydziału zbadali, czy mięso gołębi ras mięsnych King i gołębi pocztowych po okresie użytkowania w celach reprodukcyjnych, nadal może stanowić zdrowe i smaczne urozmaicenie naszego jadłospisu.27.04.2021Zdrowa i bezpieczna żywność z białkiem ziemniaka.
Za pomocą prostego procesu Pracownicy Wydziału poprawili właściwości technologiczne białka z ziemniaka, co pozwala na jego nowe zastosowanie w przemyśle spożywczym10.04.2021Ambasador studentów BUP na WNoŻiR
Z radością informujemy, że nasz doktorant mgr inż. Piotr Eljasik został jednym z ambasadorów Baltic University Programme (BUP) na kadencję 2021/2022.8.04.2021Nowa technologia marynowania ryb łososiowatych
Patent (P.426641) opisuję metodę wytwarzania marynat zimnych z ryb łososiowatych. Marynaty rybne mają jeden z największych udziałów w produkcji polskiego przemysłu rybnego, na równi z rybami wędzonymi lub konserwami.8.04.2021Nowe lody z maślanki
Pracownicy Katedry Toksykologii, Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności WNoŻiR opracowali nową recepturę lodów, w których mleko zostało zastąpione maślanką.3.03.2021Sale umożliwiające uczestniczenie w zajęciach zdalnych.
Przypominamy, że w budynku Kazimierza Królewicza 4 w salach 118 i 119 przygotowane są stanowiska dla studentów umożliwiające indywidualną naukę zdalną...25.02.2021Konferencji naukowa "Środowisko a zdrowie i dobrostan ludzi i zwierząt"
Zarząd Oddziału Szczecińskiego Polskiego Towarzystwa Parazytologicznego zaprasza do udziału w jednodniowej konferencji naukowej zatytułowanej "Środowisko a zdrowie i dobrostan ludzi i zwierząt", która planowana jest 11 czerwca 2021 r. w trybie on-line.16.02.2021Tryb prowadzenia zajęć w semestrze letnim w roku akademickim 2020/2021
Zgodnie z KOMUNIKATEM nr 5 Rektora Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie z dnia 8 lutego 2021 r. w semestrze letnim w roku akademickim 2020/2021 zajęcia dydaktyczne dla studentów, doktorantów, uczestników studiów podyplomowych i kursantów będę prowadzone w formie zdalnej z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość.22.12.2020Dr inż. Magdalena Zdanowicz na liście Kobiet Roku 2020 „Forbes Women”
Forbes Women Polska opublikował listę stu Kobiet Roku. Znalazła się na niej badaczka z Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie - dr inż. Magdalena Zdanowicz.1.12.2020VI Ogólnopolska Konferencja Kół Naukowych
W dniach 27-28 listopada 2020 roku w Szczecinie odbyła się VI Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych zorganizowana przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Nasz Wydział reprezentowali studenci z Koła Naukowego Dietetyków, Koła Naukowego Ichtiologów i Akwarystów oraz Koła Naukowego Technologów Przetwórstwa Rybnego.