Informacje bieżące
8.04.2021Nowa technologia marynowania ryb łososiowatych
Patent (P.426641) opisuję metodę wytwarzania marynat zimnych z ryb łososiowatych. Marynaty rybne mają jeden z największych udziałów w produkcji polskiego przemysłu rybnego, na równi z rybami wędzonymi lub konserwami.8.04.2021Nowe lody z maślanki
Pracownicy Katedry Toksykologii, Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności WNoŻiR opracowali nową recepturę lodów, w których mleko zostało zastąpione maślanką.3.03.2021Sale umożliwiające uczestniczenie w zajęciach zdalnych.
Przypominamy, że w budynku Kazimierza Królewicza 4 w salach 118 i 119 przygotowane są stanowiska dla studentów umożliwiające indywidualną naukę zdalną...25.02.2021Konferencji naukowa "Środowisko a zdrowie i dobrostan ludzi i zwierząt"
Zarząd Oddziału Szczecińskiego Polskiego Towarzystwa Parazytologicznego zaprasza do udziału w jednodniowej konferencji naukowej zatytułowanej "Środowisko a zdrowie i dobrostan ludzi i zwierząt", która planowana jest 11 czerwca 2021 r. w trybie on-line.16.02.2021Tryb prowadzenia zajęć w semestrze letnim w roku akademickim 2020/2021
Zgodnie z KOMUNIKATEM nr 5 Rektora Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie z dnia 8 lutego 2021 r. w semestrze letnim w roku akademickim 2020/2021 zajęcia dydaktyczne dla studentów, doktorantów, uczestników studiów podyplomowych i kursantów będę prowadzone w formie zdalnej z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość.22.12.2020Dr inż. Magdalena Zdanowicz na liście Kobiet Roku 2020 „Forbes Women”
Forbes Women Polska opublikował listę stu Kobiet Roku. Znalazła się na niej badaczka z Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie - dr inż. Magdalena Zdanowicz.1.12.2020VI Ogólnopolska Konferencja Kół Naukowych
W dniach 27-28 listopada 2020 roku w Szczecinie odbyła się VI Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych zorganizowana przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Nasz Wydział reprezentowali studenci z Koła Naukowego Dietetyków, Koła Naukowego Ichtiologów i Akwarystów oraz Koła Naukowego Technologów Przetwórstwa Rybnego.10.11.2020Projekt LIDER XI NCBiR na WNoŻiR!
Zakończyła się XI edycja programu „Lider” – konkursu, który skierowany jest do młodych naukowców na innowacyjny koncept badawczy. Narodowe Centrum Badań i Rozwoju doceniło projekt dr inż. Łukasza Łopusiewicza z Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych pt. „Rozwój innowacyjnych bioaktywnych fermentowanych wegańskich produktów spożywczych z wybranych makuchów dostępnych na rynku polskim” o akronimie „ProBioVege”.2.10.2020Procedury panujące na terenie uczelni w czasie trwania pandemii.
Procedury w pliku PDF.1.09.2020Zmiany w organizacji zajęć dydaktycznych.
Semestr zimowy 2020/2021